Gebruiken opblaasbare bubbelbaden veel elektriciteit?

Opblaasbare bubbelbaden gebruiken veel elektriciteit ondanks dat ze slechts een 1,5 kWh verwarming hebben. Hoewel dat minder krachtig is dan 220v bubbelbaden, creëert het gebrek aan isolatie een veel grotere behoefte aan de verwarming om vaker te draaien, waardoor een hogere elektriciteitsrekening ontstaat. Wanneer u uw bad vult met een tuinslang, kan de temperatuur van dat water in de zomer 75° oplopen, of zo laag als 40° in de winter. Zoals je je kunt voorstellen, duurt het verwarmen van water met 60° veel langer dan opwarmen met 25°.

Opblaasbare bubbelbaden gebruiken meer elektriciteit dan gewone bubbelbaden, maar verschillende factoren beïnvloeden dit. Opblaasbare bubbelbaden zijn bijvoorbeeld niet zo goed geïsoleerd als gewone bubbelbaden, wat betekent dat de opblaasbare hot tub worstelt met warmtebehoud. Volgens The Spa Depot kan een 220v elektrische verwarming het water sneller verwarmen dan een 110v-unit. De kosten zijn hoe dan ook vrijwel hetzelfde.

Lees meer over de vraag of opblaasbare bubbelbaden van goede waarde zijn in mijn „How Long do Inflatable Hot Tubs Last post hier.

Leave a Comment

Required fields are marked *