Hoe lang gaat een opblaasbare hot tub mee?

Bij het overwegen van de levensduur van uw nieuwe hot tub, kunt u verwachten dat u ongeveer 5-7 jaar gebruik krijgt van een opblaasbare hot tub in vergelijking met 20+ jaar gebruik vanuit een hardshell hot tub. Qua levensduur wordt de hardshell hot tub geleverd met 2 jaar garantie op mechanische onderdelen en een garantie van 5 jaar op de schaal. De meeste low-end hot tubs met harde schaal zullen naar verwachting aan de onderkant van 5 - 10 jaar meegaan, dus laten we zeggen dat je er 7 jaar probleemloos gebruik van kunt maken. De gemiddelde levensduur van een opblaasbare hot tub is 5 jaar.

Dit is te vergelijken met de gemiddelde levensduur van harde bubbelbaden van 15 jaar. Goed onderhoud, leeglopen bij barre weersomstandigheden en het gebruik van een geïsoleerde bodembedekker kan de levensduur echter verlengen. Helaas worden veel opblaasbare bubbelbaden verwaarloosd, misbruikt en weggegooid na slechts een paar jaar dienst. Ze eindigen niet allemaal zo, maar over het algemeen hebben opblaasbare bubbelbaden meestal een kortere levensduur.

Met de juiste zorg en onderhoud kunnen ze vijf jaar of langer meegaan. Als u op zoek bent naar een oplossing voor de lange termijn, kunt u een draagbare spa met harde zijkanten overwegen. De levensduur van de opblaasbare hot tub hangt af van hoe goed onderhouden de spa is en de afwezigheid van defecten van de fabrikant. Sommige eigenaren melden problemen na slechts een maand of twee eigendom, terwijl anderen er tot vijf jaar gebruik van krijgen.

Het gemiddelde lijkt ongeveer 2 tot 3 jaar gebruik te zijn. De beste opblaasbare hot tub is de Bestway Saluspa Miami Air Jet Inflatable Spa (grijs) die ik aanbeveel. In gevallen waarin de opblaasbare hot tub al is beschadigd en enkele jaren slijtage vertoont, is het misschien de moeite waard om de hot tub te vervangen door een nieuwer, veerkrachtiger opblaasbaar model, dat minder moeilijk te onderhouden zal zijn. Dus, hoe lang gaan opblaasbare bubbelbaden mee? Hoe lang een opblaasbaar bubbelbad meegaat, hangt af van hoe goed het wordt verzorgd en hoe goed het is gemaakt.

Dit probleem hangt volledig af van de toekomstige eigenaar van een opblaasbare hot tub en zijn bereidheid om een opblaasbare hot tub te kiezen van een bekende, gevestigde fabrikant die kwaliteitsproducten produceert en deze op de juiste manier onderhoudt. Het tweede probleem is dat, om opblaasbare bubbelbaden aantrekkelijk te maken voor kopers en levensvatbaar te maken voor de bedrijven om ze te produceren, ze op een relatief budgetniveau moeten worden gebracht en dit kan leiden tot kwaliteitscontroleproblemen, zowel met het opblaasbare deel als ook met de mechanische onderdelen (pompen en verwarmingstoestellen). Het is een relatief snel proces om een opblaasbare hot tub op te zetten (vooral als je een luchtcompressor hebt om hem op te blazen) en het is de moeite waard om de tijd te nemen, omdat dit de levensduur van je hot tub verlengt.

Leave a Comment

Required fields are marked *