Moet de opblaasbare hot tub de hele tijd aan blijven staan?

U moet de hele tijd een opblaasbare hot tub aan laten staan, tenzij u van plan bent hem 3 of meer weken niet te gebruiken %26 zal het leegmaken en opbergen. Als je het eraf laat maar vol water zit, kan dit leiden tot de opbouw van bacteriën. Bovendien kost het meer energie om het water op te warmen dan om het gewoon op een ingestelde temperatuur te houden. Het is beter om uw hot tub altijd aan te laten staan dan elke keer dat u klaar bent met baden uit te schakelen.

Het kost minder energie om warm water te behouden dan nodig is om het water elke keer dat het afkoelt opnieuw te verwarmen. Dit is misschien verrassend om te horen, maar je opblaasbare spa regelmatig uitschakelen is eigenlijk niet de meest efficiënte. Als u uw opblaasbare hot tub regelmatig wilt gebruiken, bijvoorbeeld meer dan drie keer per week, is de meest economische en effectieve manier om de spa-verwarming draaiende te houden. U zult merken dat het veel vriendelijker is voor uw elektriciteitsrekening om een ingestelde temperatuur te handhaven dan bij elk gebruik helemaal opnieuw te verwarmen.

Als u van plan bent om uw opblaasbare hot tub minder vaak te gebruiken, raden we u aan om uw spa in de stand-bymodus te houden. Het Smart Filtration-systeem draait automatisch om de paar uur om uw water schoon te houden, terwijl het anti-ijssysteem automatisch wordt ingeschakeld om het water te verwarmen tot 3°C wanneer de watertemperatuur onder 1° C daalt. Alle andere functies blijven uitgeschakeld. Behandel uw water regelmatig met chemicaliën om schadelijke bacteriën te verwijderen.

We raden een keer per week een volledige reiniging aan. De meest gebruikelijke opties om uw water schoon te houden zijn chloor en broom. Om kosteneffectiever te zijn, kunt u vaak de chemicaliën kopen die nodig zijn voor opblaasbaar spa-onderhoud in een bundel bij uw plaatselijke zwembad- en spa-winkel. Controleer regelmatig je pH-balans met onze 3 in 1 waterteststrips.

Dus, moet ik mijn hot tub de hele tijd aan laten staan? Ja, je moet je hot tub altijd aan laten staan. Hot tubs zijn ontworpen om altijd te worden ingeschakeld en het is zuiniger om het water warm te houden dan om het elke keer dat u het wilt gebruiken van de kou op te warmen. Voor de meeste opblaasbare bubbelbaden komt het erop neer dat u uw opblaasbare hot tub niet moet gebruiken bij temperaturen onder 40F.

Leave a Comment

Required fields are marked *