Jacuzzi wie heeft uitgevonden?

Jacuzzi Brands LLC is via haar dochterondernemingen een wereldwijde fabrikant en distributeur van merkbaden, bubbelbaden, zwembaden, sauna's en, voorheen, vliegtuigen. Als ik het woord „Jacuzzi” hoor, denk ik aan luxe en ontspanning. Maar Candido Enzo Jacuzzi heeft zijn beroemde bubbelbad niet uitgevonden voor luxe. In feite werd hij geïnspireerd om het te creëren als een manier om de pijn van zijn zoon te verlichten.

THE JACUZZI BROTHERSDe weg die oude bubbelbaden en moderne spa's overbrugt, is een lange en interessante weg die terugleidt naar de Jacuzzi broers. Jacuzzi werd verkoopmanager, algemeen directeur en later president van Jacuzzi Brothers en was meer dan 40 jaar actief in het bedrijf. Er volgde een reeks uitvindingen van dompelpompen die wereldwijd markten voor jacuzzi-producten wonnen en leidden tot de opening van jacuzzi-fabrieken in Canada, Mexico, Brazilië, Chili en Italië, evenals in de Verenigde Staten. De hot tub is geëvolueerd sinds de eerste modellen ontwikkeld door Roy Jacuzzi in 1968 (en zelfs de badkuipen die Jacuzzi Brothers in bubbelbaden veranderden door een beluchtingspomp tien jaar eerder in te brengen).

Jacuzzi was de jongste van de 13 overlevende kinderen van Giovanni en Teresa Jacuzzi, en hij werd geboren op 24 februari 1903.

Leave a Comment

Required fields are marked *