Op zoek naar een Hot Tub ? Ons advies, koop niet zomaar via internet maar laat u goed adviseren.......
De Hot Tub Kachel
 
                                  
 
 
Bij al onze Hot Tub modellen is de kachel standaard ingebouwd in de Hot Tub en gemaakt van Roest Vrij Staal (RVS).  Ook de kachelpijp, de kacheldeksel, schoorsteenkapje alsmede de spanbanden zijn allen gemaakt van RVS ter bevordering van een lange levensduur.
 
Voor modellen groter dan ca. 180 cm diameter kunnen wij u ook binnenkachels aanbieden van aluminium, allen tegen zelfde prijs. Aluminium geleidt in principe beter, echter is minder hard en heeft over het algemeen een kortere levensduur dan RVS.
 
Wij adviseren u vrijwel altijd een Hot Tub te nemen met een ingebouwde houtkachel, omdat de opwarmtijden bij deze Tubs op de lange duur het beste bevallen. Een ingebouwde kachel geeft direkt in het bad zelf warmte af aan het water via de zijwand, bodem, de verwarmingsbuizen die door de kachel een lopen. Bij een buitenkachel is er slechts een zeer beperkte aanvoer van koud water naar een buitenkachel dat het bad dient op te warmen.
 
                              Hot tub kachel hottub
Het voordeel van een ingebouwde kachel is:
 
1) Het water wordt sneller verwarmd;
 
2) Een ingebouwde kachel geeft veel sfeer en gezelligheid in de Hot Tub, vanwege het geknapper en geknetter van het hout in de kachel.
 
3) Een ingebouwde kachel geeft veel sfeer en gezelligheid in de Hot Tub vanwege het gesnister van het water tegen de kachel en de daarbij vrijkomende damp of stoom.
 
 
 
 
 
Voordat u begint met de kachel aan te steken dient u ten allen tijde eerst het bad volledig gevuld te hebben.
 
Doet u dit niet dan bestaat het gevaar dat de kachel ontzet wordt door de hitte, danwel dat de hitte bijvoorbeeld uw kunststoffen Hot Tub gaat aantasten. Ook als u vrienden of kennisen het bad laat gebruiken, stel hen eerst op de hoogte van de gebruiksinstructies die bij de levering van de Hot Tub zijn meegeleverd.
 
Voor Hot Tubs tot aan een diameter van 180 cm adviseren wij standaard een RVS kachel te nemen in verband met veel langere levensduur. Baden die groter zijn, kunnen beter worden uitgerust met een Aluminium kachel omdat anders de opwarmtijden in de winter op kunnen lopen tot een halve dag of meer. In dat geval leveren wij Aluminium kachels met ca. 3,5 mm wanddikte.
 
 
Variant : een kachel buiten het bad
 
Een variant op de ingebouwde kachel is een kachel die buiten het bad is geplaatst. Een voorbeeld hiervan is de Chofu kachel.
 
 
 
             
 
 
De houtgestookte Chofu kachel is zeer eenvoudig in gebruik en in 4 stappen aan te sluiten op uw Houten bad. De kachel werkt net zoals een gewone houtkachel, u kunt met droog hout branden voor een optimale werking. De hoogste efficientie wordt bereikt indien het hout met een interval van ca 45 minuten wordt aangevuld. Gebruik bij voorkeur houtblokjes van ca. 43 cm lengte, en een dikte van 4 bij 4 centimeter. De luchtinlaat is regelbaar zodat verbrandings- en opwarmsnelheid aangepast kunen worden. 
 
Kenmerken:
 
- Werkt zonder elektriciteit;
- Aftapkraan tegen bevriezing
- Weersbestendige behuizing
- Naverbrandingskraan tegen vonken of overmatige rookvorming
- Roestvrijstalen schoorsteen
 
Afmetingen:  Hoogte 46 cm * Diepte 58 cm * Breedte 41 cm
Stookruimte: 46*36*36 cm
Warmteoverdracht:  0,85 m2
Capaciteit:  14.9 kW
Gewicht : 26 kg             
Opwarmingstijd :  +/- 24 graden C per uur / 500 L
 
                     
 
Stappen die u moet ondernemen om de kachel aan te sluiten :
 
1.  Voorzie een stabiele plaats naast het bad om de kachel neer te zetten;
2.  Boor gaten met een diameter van 63 mm in de wand van het bad;
3.  Monteer de wanddoorvoeren en de koppelstukken
4.  Plaats de schoorsteen op de boiler.
 
Prijs bij aankoop van een Hot Tub / Houten bad :   1.195,-- Euro incl. btw en aflevering.
 
Slechts in uitzonderingen adviseren wij een buitenkachel te nemen.